top of page

PERSONAL

Det är det här gänget som ser till att allt funkar. Om det så rör glömda matkort, kurser som ska läggas till, papper som behöver häftas, fula gardiner eller om du vill låna en gitarr så fixar de biffen eller hjälper dig att själv lösa problemet.

 

Med admingänget kan du självklart även dela dina tankar om stort och smått i livet, de lyssnar så gärna...för det mesta.

Lika viktiga som eleverna är självklart vår personal och majoriteten av dem utgörs av lärare, några av dem är även mentorer.

Alla elever tilldelas en egen mentor vid skolstarten första året och får sedan behålla samma mentor fram till studenten om hen vill. Det är i förstahand mentorn som stämmer av med eleven hur det går, håller i utvecklingssamtal och har kontakt med vårdnadshavare.

Det är det här gänget som ser till att elevernas studiegång är rofylld, trygg och alldeles alldeles underbar.

Det här är en av skolans länkar ut till arbetslivet och studier efter studenten. Självklart är våra program högskoleförberedande och flera av skolans projekt ger bra kontakter och erfarenheter som kan leda till arbete. Men det är till vägledarna du vänder dig om du undrar vart du kan läsa till advokat, hur arbetsmarknaden ser ut för en socionom eller hur du gör för att kunna arbeta utomlands. Dessa och en rad andra frågor kan vägledarna hjälpa dig med.

Språkintroduktion är till för dig som är nyanländ i Sverige. Utbildningen har fokus på svenska språket men lägger också stor vikt vid att du lär dig om det svenska samhället. Det finns också möjlighet att få undervisning i andra grundskole- och gymnasieämnen som behövs för din vidare utbildning. Studierna är på heltid och målet med utbildningen är att du ska kunna gå vidare till något annat program i gymnasieskolan, folkhögskolan, vuxenutbildningen eller till arbete.

Språkintroduktion är inte sökbar utan individuellt anpassad efter varje enskild elevs behov.

 

Har du frågor om språkintroduktionen på Kopparlundsgymnasiet går det bra att kontakta Monika Berlin

på telefon: 070 844 59 09

via mail: monika.berlin@kgy.se.

IT-SUPPORT

Till IT-support vänder du dig när du behöver hjälp med allt från glömda lösenord, problem med datorn och glömda lösenord till trassel med skrivaren.

IT-support finns på plats under förmiddagar, måndag till fredag och hjälper dig mer än gärna!

Har du frågor till Kopparlundsgymnasiets IT-support går det bra att kontakta Magnus Andersson
på telefon: 070-166 75 00
via mail: magnus.andersson@kgy.se.

JOBBA PÅ KG

Det är många som vill arbeta eller praktisera hos oss. Vi tar gärna in nya människor och gamla bekantskaper som kan förgylla vårt gäng med fräscha idéer och annorlunda perspektiv, så länge du vill vara med och värna om det vi kallar KG-andan. Att beskriva KG-andan blir lätt flummigt och klyschigt så kom hit och upplev den själv istället.

Troligtvis är KG-andan anledningen till att så många elever kommer tillbaka och hälsar på, söker arbete eller APU-plats hos oss även flera år efter studenten.

© 2020 by Kopparlundsgymnasiet. Proudly created by Didgic Design

Tel: 073-2422625 (Mån-Fre 8-11,12-15) 

bottom of page