top of page

VÅR SKOLA

På Kopparlundsgymnasiet vill vi ge unga människor möjligheten att utvecklas genom tilltron till sig själva och sina förmågor samt genom att ta ansvar för sina egna studier och förstå att inget är omöjligt. Vi vill att alla ska känna glädje och lust, då det är då vi lär oss som bäst och utvecklas som mest. 

Kopparlundsgymnasiet är en friskola utan vinstintresse, som startade 2001. Skolans huvudman är den ideella föreningen Västerås Entreprenörsgymnasium. Vi är en del av de idéburna skolornas riksförbund, vilket innebär att alla vinster återinvesteras i skolan. Därför har vi en stabil ekonomi och kan garantera alla elever i vår skola en kvalitativ utbildning.

 


Kreativitet och förberedelser för framtida studier och arbetsliv är grunden i hela utbildningen. 

 

Som elev på Kopparlundsgymnasiet får du ofta arbeta praktiskt med verklighetsnära projekt och teman som rör aktuella ändelser i samhället. Exempel på sådana skarpa projekt är vår utställning under kulturnatten, radioprogram som sänds i närradio, UF-företag och vår egna festival. Vi vill att din studietid ska vara utvecklande och vi vill öppna dina ögon för vilka möjligheter som finns inom dig.

Kopparlundsgymnasiet är en hållbar skola

- ur flera perspektiv

Hälsa

Våra mentorer, specialpedagoger, skolsköterska och kurator arbetar för elevernas bästa och för att alla ska nå målen och må bra. Vi jobbar hälsofrämjande och alla elever erbjuds träningskort. Eleverna betonar ofta personalens unika engagemang och omtanke.

Pedagogik

Vi vill att våra elever ska vara redo för tiden efter studenten med mer än bara betyg. Därför vill vi väcka elevernas förmåga att reflektera, tänka kritiskt samt se saker ur fler perspektiv och i ett större sammanhang. Det ger ett klimat på skolan där frågorna ibland är viktigare än svaret. 

Påverkan

På Kopparlundsgymnasiet uppmuntrar vi allas samhällsengagemang för att förstå möjligheterna till påverkan. Vi värderar elevernas idéer högt och förslag kan genomföras snabbt då vi är en liten skola. Skolan erbjuder en social miljö där lärandet kan ske på olika platser och i varierade former. 

Ekonomi

Vi är en ideell förening utan vinstintresse som drivit Kopparlundsgymnasiet sedan 2001. Eventuella överskott investeras givetvis i skola. Därför har vi en stabil ekonomi och garanterar våra elever en kvalitativ utbildning fram till examen. 

© 2020 by Kopparlundsgymnasiet. Proudly created by Didgic Design

Tel: 073-2422625 (Mån-Fre 8-11,12-15) 

bottom of page