top of page

TA KONTAKT

VÅRA KONTAKTUPPGIFTER

073-2422625 (Mån-Fre 8-11,12-15)

info@kgy.se

 

Kopparlundsgymnasiet

Culturen

Sintervägen 6

721 30 Västerås

Kommer du till oss med tåg?

Det tar bara några minuter att gå från tågstationen till oss men vill du går det självklart bra att ta bussen från tågstationen och hoppa av alldeles utanför skolan.

 

Kommer du till oss med buss?

Alldeles intill skolan finns busshållsplatsen Kopparlunden.

Kommer du till oss med bil?

Utanför entrén finns en stor parkering.

Första halvtimmen är gratis, men kom ihåg att ta en biljett i automaten

Tack för ditt meddelande!

VÅR NÄRMILJÖ

CULTUREN

På översta våningen av kulturhuset Culturen hittar du Kopparlundsgymnasiet. Trappan kan se lång ut men oroa dig inte, vi har hiss också.

 

För ca 100 år sedan startade metallverken sin industri i huset men vid millenieskiftet byggdes huset om till det levande kulturhus det är idag. Kopparlundsgymnasiet har bott här sedan 2002 och delar idag huset med biografen Elektra, 4:e teatern, Café koppar, restaurang Matculturen, FMiVs radiostudio, Öppna kanalen och en rad andra verksamheter som vi samarbetar med.

 

För att få veta mer om huset kan du klicka här!

 

KOPPARLUNDEN

Området består av många charmiga gamla industribyggnader, där majoriteten har renoverats för att inhysa både små och stora företag med huvudfokus på innovation och teknik. Den fysiska närheten underlättar för samarbete i olika projekt och kurser. Som exempel kan nämnas Västerås science park som varje år delar ut stipendium till vår studenter medan andra företag agerar mentorer för våra UF-företag eller bidrar med montermaterial till ettornas utställning under kulturnatten. Självklart samarbetar vi även med företag utanför kopparlunden. I samarbete med landstinget tar våra elever fram tidningen Läget, en rapport i magasin format som belyser elevhälsan i länet. Väggmålningar på barnakuten och cafémontern på gymnasiemässan är exempel på andra uppdrag våra elever fått genomföra inom ramen för skolarbetet.

© 2020 by Kopparlundsgymnasiet. Proudly created by Didgic Design

Tel: 073-2422625 (Mån-Fre 8-11,12-15) 

bottom of page